Pizza Hawaii - O combinatie neasteptata de ingrediente

9 Dec. 2019

Pizza este un preparat pe care il refuzam cu greu, fie ca suntem la dieta, fie ca suntem vegetarieni sau doar avem grija de stilul nostru alimentar. Acest preparat este unul dintre cele mai populare si consumate feluri de mancare din lume. Asadar, permite o varietate de combinatii, cu ingrediente cat mai difersificate, pentru a oferi o aroma unica preparatului. Pizza Hawaii este un exemplu perfect de combinatii inedite de ingrdiente. Desi unele persoane nu ar incerca niciodata acest preparat, pentru altii a devenit felul de mancare preferat.

Cum a aparut Pizza Hawaii?

In ciuda numelui sau, Pizza Hawaii nu are nicidecum origini in Hawaii, ci este de fapt o inventie canadiana. In 1962, acest fel de pizza a luat nastere la un restaurant din Hawaii, fiind preparata pentru prima data de bucatarul unui restaurant din Ontario. Putem presupune doar ca numele este asociat cu dulcele preparat exotic ananasul. In Australia, pizza Hawaii este cel mai popular fel de pizza, reprezentand 15% din vanzarile totale de pizza.

O combinatie neasteptata de ingrediente

Pizza Hawaii nu este asociata cu ingrediente dulci sau cu fructe ci mai degraba am incerca-o doar combinata alaturi de un sos sweet chilli cu un gust discret. Bucataria moderna propune insa tot mai des retete inedite care contin ingrediente in combinatii neasteptate: dulce, sarat sau picant, toate in acelasi preparat. In felul acesta, toate aromele si simturile se vor contopi astfel incat sa ofere o experienta culinara diferita.

Gurmanzii si curiosii care indraznesc sa o incerce acest tip de  pizza se vor bucura instant de un gust unic. Asadar, pizza Hawaii nu este doar un preparat iesit din comun, ci a devenit in timp o delicatesa. Un preparat cu care ne delectam simturile atunci cand ne dorim sa incercam ceva diferit.