Istoria pastelor carbonara

31 Mar. 2021

Despre originea pastelor carbonara circula numeroase povesti contradictorii, datorate mai ales numelui. Carbonarii fiind atat muncitorii care faceau carbuni de lemn in padurile din Apenini, dar si membrii unei societati secrete. In cea mai cunoscuta versiune, se spune ca aceasta societate a lasat aceasta reteta, ingredientele fiind banale, iar prepararea lor una simpla, iar ele puteau fi gaite oricunde, chiar si atunci cand trebuie sa te ascunzi.

 

O alta versiune sustine ca, de fapt, era o mancare a carbonarilor. Acestia au ales ingrediente simple (paste, oua, costita, branza), pentru a putea pregati la locul de munca o mancare satioasa si care sa le dea caloriile necesare. De asemenea, aceasta versiune mai precizeaza faptul ca inital ar fi fost pregatite direct pe carbuni, de unde si intarirea denumirii.
 

Iar, o a treia versiune spune ca un soldat american, a inventat reteta dupa eliberarea Romei. Acesta si-ar fi folosit produsele din ratia zilnica (branza si bacon) in combinatie cu pastele locale.
 

Indiferent de care ar fi originea reala a retetei, important e gustul unic si modul in care a devenit un preparat preferat atat de copii, cat si de adulti. La Big Belly , gasesti o retetă inedită de paste carbonara, care iti va incanta papilele gustative. O portie delicioasa de paste carbonara reprezinta alegerea ideala pentru masa de pranz sau pentru o cina in stil italienesc, acest fel de mancare fiind unul dintre cele mai indragite preparate din bucataria internationala. Desi, acestea sunt un preparat culinar destul de clasic, se definesc ca fiind un preparat delicious cu un gust unic, consistent si satios.