28 Mai - Ziua internationala a hamburgerului

25 May. 2020

28 Mai este declarata ca fiind ziua internationala a hamburger-ului, unul dinre cele mai iubite si vandute preparate din lume. Acesta reprezinta un simbol culinar al lumiii vestice aflate mereu in miscare, care nu se poate opri nici pentru a lua pranzul.

Istoria Hamburgerului

Chiar daca este considerat un preparat specific bucatariei americane, se pare ca hamburgerul isi are originile in Europa, mai exact in orasul Hamburg din Germania, cunoscut in secolul XIX-lea ca exportator de carne de vita de calitate superioara. O data cu cresterea emigratiei germanilor in Statele Unite ale Americi, s-a raspandit si mancarea germana, fiind deschise numeroase restaurante care ofereau friptura de vita in stilul „Hamburg”.  Dupa ce James H. Salisbury, un medic din New York, a sugerat ca preparatele din carne de vita sunt sanatoase, acest preparat s-a raspandit rapid in restaurante sub forma de preparate de carne de vita taiate marunt. Cu toate ca reteta a suferit numeroase modificari, se pare ca hamburgerul pe care il stim azi a aparut in 1904, in orasul St Louis, America.  In ziua de azi, hamburgerul continua sa fie unul dintre cele mai populare preparate ale momentului, fie ca vorbim de reteta clasica sau gourmet.  

Ingredientul cheie din reteta unui hamburger savuros

Hamburgerul perfect trebuie sa aiba un gust desavarsit, iar acest lucru este posibil doar atunci cand se folosesc ingrediente proaspete si gustoase, de cea mai buna calitate. Astfel, un burger bun incepe intotdeauna cu carnea potrivita, iar cea de vita nu trebuie sa lipseasca dintr-o retea clasica de burger.

Desi la momentul actual fiecare restaurant se poate lauda cu retete cat mai diferite de burgeri cu carne de porc, de pui sau chiar burgeri vegetali din legume, folosirea carnii de vita ramane insa ingredientul cheie care da un gust unic fiecarui burger. Pentru a gusta din plin din savoarea carnii de vita, noi iti propunem sa incerci Big Burger, o reteta speciala ce contine portie dubla de chiftea condimentata dupa reteta proprie, rosii, salata, bacon crocant si rumenit, castraveti murati si branza Cheddar.